VAN / MURADİYE - Cumhuriyet İlkokulu

Eight doors of intelligence projemiz

Okulumuz Ekim ayından başlayıp Mayıs ayına kadar sürecek olan eTwinnin gprojemize başlamış bulunmaktayız. Projemiz,Eight doors of intelligence, kuruculuğunu Meltem Altundağ’ın yaptığı Romanya ortaklı, 10 ülkenin katılımıyla yürüteceğimiz projemize okulumuzdan Fatih SÖNMEZ,Özlem KAYAKESER, Mustafa YAYAN , Seçil ÖZDİLEK , Hatice ALTIN , Ayşenur KÜÇÜKKAYA, Esranur ASLANYÜREK YÜKSEL öğretmenlerimiz de üye olarak katılmaktadır.

10-10-2023

PROJENİN ADI: EIGHT DOORS OF INTELLIGENCE

PROJENİN TANIMI:  Zekâ: Öğrenme, öğrenileni kullanma ve öğrenilenlerden yeni çözüm yolları üretebilme kapasitemizdir. Her insan biricik olduğu için öğrenme yollarımız, bilgiyi işleyişimiz ve sahip olduğumuz zekalarımız da farklı farklıdır. Sınıf ortamında öğrencilerimizin zekalarını ölçerken;  iyi derece de müzik enstrümanı çalan bir öğrenci, bölme problemi çözemediğinde, ya da çok güzel şiir yazabilen bir öğrenci, ters takla atamadığında, Garder’ın Çoklu Zeka Kuramı’ na başvurabiliriz.  Gardner; 8 farklı zeka alanın olduğu ve her bireyin  alanları ve zekâsını kendine özgü kullanma biçimi olduğunu savunur. Bu bilgiden yola çıkarak biz de projemizde, her ay, tüm dünyada kutlanan özel bir günü seçip, o konuyu seçilen zeka alanına göre öğrencilerimize öğretim yöntemi olarak sunmayı planlıyoruz.

Projemizin hedeleri:

1)Her öğrencinin  kendi zeka alanını keşfetmesine yardımcı olmak

2) Güçlü olduğu zeka alanında gelişmesini sağlayıp, bu alanda ürünler ortaya koymasına rehberlik etme

3) Sınıf ortamında farklı öğrenme yöntemleri ve metotları kullanarak daha eğlenceli bir sınıf atmosferi yaratmak

4) Çocukların zeka alanlarını velileri ile paylaşarak onları desteklemesini sağlamak.

5) Tüm dünyada kutlanan özel günler hakkında farkındalık yaratmak.

Beklenen sonuçlar ise;

1) Kendilerini tanıyan, özgüvenli bireyler yetişmesini sağlamak,

2) Çocuğunun hangi   zeka alanında güçlü olduğunu bilen bilinçli aileler yaratmak.

3) Derslerin farklı aktivitelerle ve metotlarla işlendiği için çocukların okula daha istekli  gelmesinisağlamak

4) Gelecekte meslek seçiminde daha bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak

5) Öğrencilerimizin  projelere aktif olarak   katılma konusunda motive etmek